75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

Belgegeçer : 0382.2422005
WEB https://sultanhani75ortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mahallesi Vatan Cd. No.23 68190 Sultanhanı / AKSARAY
VİZYON : Eğitim-öğretimde kalitesi ve başarılı çalışmaları ile fark yaratan seçkin bir okul olmaktır.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Dünyamızın ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkı sağlamak için öğrencilerimizin kendisine, ailesine ve insanlığa yararlı, üretken, kendi ayakları üzerinde durabilen, soran, araştıran, gelişen teknolojiye ayak uyduran, takım çalışmalarına yatkın, bilim, spor ve sanatla iç içe, kendisiyle ve çevresiyle barışık, sevgi dolu, çağdaş nesiller olarak yetişmesini sağlamak.
BAŞARILAR : 2017 Yılında yapılan TEOG Sınavında 7 öğrencimiz Fen Liselerine yerleşmiştir. Yine aynı yıl yapılan PYBS sınavlarında 7 öğrencimiz başarılı olup Burs almaya hak kazanmışlardır. 2018 Yılında yapılan LGS Sınavında 5 öğrencimiz Fen Liselerine yerleşmiştir. Yine 2018 yılında yapılan Bursluluk sınavlarında 6 öğrencimiz başarılı olup Burs almaya hak kazanmışlardır. 2018 ve de 2019 yıllarında yapılan Bursluluk (PYBS) sınavına katılan tüm öğrencilerimizin puan ortalaması, (500 tam puan üzerinden.) 383 olmuştur. Mart 2022 tarihinde İlçe Geneli İngilizce yarışmasında 6. ve 7. sınıflarda İlçe Birinciliği. 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı: İlçe Geneli Bilgi Yarışması 2.´liği.

Kütüphane Kitap Sayısı :2107
Öğretim Şekli :Normal(Tekli Eğitim) Her sınıf düzeyinde A ve B olmak üzere ikişer şube bulunmaktadır. Birinci ve İkinci kademe öğrencileri aynı binada farklı katlarda eğitim görmektedirler.
Saatler : 09:00-15:55
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : Okulumuza, Aksaray İlinden öğretmen servisi bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuz Aksaray-Konya anayolu üzerinde olup İlçemize her yarım saatte bir Aksaray ilinden Dolmuş seferleri bulunmaktadır. (Ayrıca; Konya´ya da sabah 08:30 gidiş/14:00 dönüş olmak üzere dolmuş vardır / Sultanhanı-Konya arası 100 Kilometredir )
Yerleşim Yeri : Sultanhanı İlçesi 11300 nüfusa sahip Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayını barındırmakta olup her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Yıllık ortalama 500 bin Turist kervansarayımızı görmek için ilçemizi ziyaret etmektedir. İlçemizde kalmak isteyen Öğretmenlerimiz için, Sultanhanı´nda Doğalgazlı/Kaloriferli Daireler vardır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Aksaray İline 44 Kilometre uzaklığında; İlçe merkezine 800 Metre mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilerimiz: 1-Dart, Yıldız Kızlarda il Birinciliği elde ederek, Ankara´da düzenlenen Türkiye Birinciliğine katılmışlardır. 2-Dart, Yıldız Erkekler İl Dördüncülüğü. 3-Bocce, Küçük Erkekler İl İkinciliği. 4-Bocce Yıldız Erkekler il Üçüncülüğü. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilerimiz: 1-Dart, Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkeklerde ilçe Birinciliği. 2-29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, İlçe Geneli Bireysel Satranç Turnuvasında bir öğrencimiz İlçe İkincisi olmuştur. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Dart turnuvasında erkek öğrencilerimiz Aksaray İl 1.si olmuştur. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında da Yıldız Erkeklerde okul takımımız İl birincisi olarak Türkiye Şampiyonasında Aksaray ilini temsil etme hakkı kazanmıştır. Yine Dart Yıldız Kızlarda İl Üçüncülüğünü okulumuz takımı kazanmıştır. 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı 1- Küçük Erkekler Masa Tenisi İlçe Birinciliği. 2- Yıldız Erkekler Dart İl Birinciliği Yarışmasında İl Dördüncülüğü. 2021 - 2022 Eğitim Atletizm Geliştirme yarışlarında İl Kros Yarışmaları 1.´liği. 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılında: Okulumuz Öğrencilerinin oluşturduğu takımlar, Okul Sporları kapsamında, Atletizm Branşında il geneli düzenlenen karşılaşmalarda hem Yıldız Kızlar´da hem Yıldız Erkekler´de il üçüncülüğü elde etmişlerdir. 2021 2022 Eğitim Öğretim Yılında: Okul sporları kapsamında düzenlenen küçük erkekler masa tenisi il birinciliği yarışlarında Sultanhanı 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Aksaray şampiyonu olarak bölge yarışlarında ilimizi temsil etme hakkına sahip olmuştur. 2022 2023 Eğitim Öğretim Yılında: Okul Sporları Voleybol Yıldız Erkekler Aksaray 2. liği. Dart Yıldız kızlarda İl Birincilği Dart Yıldız Erkeklerde İl İkinciliği. Masa Tenisi Yıldız Erkekler İl Birinciliği. Satranç Yıldızlar (Genel) kategorisi il Dördüncülüğü. Masa Tenisi Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler İl Birincilikleri. 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılı Masa Tenisi Yıldız Kızlar İl İkinciliği.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : İlçe Müftütülüğü ile Değerler Eğitimi Kapsamında öğrencilerimize Eğitim verilmektedir.
Diğer Hususlar : Okulumuz 2017 yılında Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. ´Okulum Temiz´ Belgemiz her yıl yenilenmektedir. Tüm sınıflarımızda Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve Fiber internet altyapısı vardır.